| 
 
 110 g un, elenmiş
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 110 g şeker
 110 g tereyağı, yumuşatılmış
 1 büyük yumurta
 1 çay kaşığı vanilya özü
 75 g çikolata damlası
 Dekore için:
 100 g  dekor şekerlemeleri
 100 g yaban mersini
 
 Fırını 190 ° C'ye ısıtın.
 Un, kabartma tozu, şeker, tereyağı, yumurta ve vanilya özünü bir kasede birleştirin ve 12 dakika ya da pürüzsüz olana kadar birlikte çırpın. Çikolata parçacıklarını karıştırın.
 Karışımı 6 adet kağıt kalıba paylaştırın, fırın tepsisine dizin.
 Tepsiyi fırına aktarın ve 20-25 dakika pişirin. Ahşap kürdan ile test edin, temiz çıkarsa kekler pişmiştir.
 Kekleri tel rafa aktarın ve tamamen soğumaya bırakın.
 Keklerin üzerine dekorasyon şekerlemesi ve yaban mersini serpin.
 
 
  
 
 |