| 
 
 1 yumurta
 120 ml. ayçiçeği yağı
 120 ml. süt
 375 gr. un
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 yemek kaşığı karışık baharat
 200 gr. şeker
 100 gr. yaban mersini
 2 yemek kaşığı dekor şekeri
 
 Fırını 180 ° C'ye ısıtın.
 Yumurtayı iyice karışıncaya kadar yağ ve sütle bir sürahi içinde çırpın.
 Un, kabartma tozu, baharat, şeker ve yaban mersini bir kasede karıştırın, daha sonra yumurtalı karışımına dökün ve birleştirilecek kadar karıştırın.
 Karışımı kağıt kaplara bölüştürün ve süs şekeri serpin, daha sonra fırında 20-25 dakika pişirin.
 Ahşap kürdan ile test edin, temiz çıkarsa, kekler pişmiştir.
 
 
  
 
 |