| 
 
 
 | 
Kağıtta Sucuk Köfte (Mengen Bolu) | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182759 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2025 
114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram pirzola kapağından çekilmiş kıyma
 
2 çorba kaşığı sucuk baharatı
 
1 baş sarımsak
 
250 gram mantar
 
3 adet domates
 
6 adet sivri biber
 
 
Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarmısağı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğurun.
 
Daha sonra 24 saat dinlendirin.
 
Kıymayı 6 eşit parçaya ayırın ve her bir parçadan 1 parmak kalınlığında köfteler hazırlayın.
 
Köftelerin her birini birer yağlı kağıt parçasının üzerine yayın.
 
Küp doğranmış mantarı köftelerin üzerine paylaştırın.
 
Dilimlenmiş domates ve sivri biberleri yerleştirip köfteleri yağlı kağıtlara sarın.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
 
Patates kızartması veya püre ile birlikte servis yapın.
 
 
Not: Yörede et yemekleri ve köftelerin yanında patates kızartması veya patates püresi ikram edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |