| 
 
 http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 1 adet kırmızı pancar  orta boy
 2,5 su bardağı un
 1 çorba kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 Yarım su bardağı erimiş tereyağı
 Yarım su bardağı yoğurt
 Yarım su bardağı nar ya da vişne suyu  azar azar eklenecek
 3 çorba kaşığı krema
 1 su bardağı tozşeker
 3 adet yumurta
 1 adet limon suyu
 1 paket vanilya
 Yoğurt kreması:
 1 su bardağı süzme yoğurt
 Yarım su bardağı tereyağı  oda sıcaklığında
 1,5 su bardağı pudra şekeri
 1 paket vanilya
 
 Pancarı folyoya sarın ve 200 derecede ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Yumurta, tozşeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Un, kakao ve vanilyayı eleyerek yumurtaya ekleyin. Kalan malzemeleri ve azar azar ekleyerek meyve suyunu koyun. Kek hamuru kıvamını alınca pişirme kağıtlarına ya da yağlanmış kalıplara paylaştırın. 175 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin. Kremayı hazırlamak için tüm malzemeyi pürüzsüz olana kadar karıştırın. Krema sıkacağı ile keklerin üzerine koyup servis yapın.
 
 
  
 
 |