| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Kağıt Pide (Trabzon) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Kağıt Pide (Trabzon) |  
|  | arefe Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.12.2008
 Mesajlar: 34
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc30959 Gönderme Tarihi: 08.Arl.2008
 3,541 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 paket yaş maya
 2 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı tuz
 Alabildiği kadar un
 Harç için:
 Yarım kg kıyma
 1 adet kuru soğan
 1 çorba kaşığı salça
 Yarım demet maydanoz
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay bardağı su
 Üzeri için:
 Tereyağı
 
 Ilık su mayayla karıştırılır. Tuz ve un ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur yapılır. 1 saat dinlendirilir. (Lahmacun gibi) İnce kıyılmış soğan, maydanoz ve diğer malzemeler yoğurur gibi karıştırılır. Dinlenen hamur 8 parçaya ayrılır. Her parça oval olarak ve ince şekide merdaneyle açılır. Yüzeyine kıymalı harç yayılır. 200 derece fırında 10 dakika pişirilir. Çıkınca tereyağı sürülür. Tekrar fırına verilir. Kenarları kızarana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Yağlı Pide için tıklayın
 
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |