| 
 
 
 | 
Kağıt Kebabı | 
  | 
KarbonhidratKralicesi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.07.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25160 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2008 
2,872 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr koyun eti
 
500 gr bezelye
 
1 fincan sıvıyağ
 
3 büyük patates
 
2 büyük havuç
 
2 soğan
 
2 domates
 
1 tane yağlı kağıt veya alüminyum kağıt
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
Tuz
 
 
1- Bir tencereye kuşbaşı şeklinde doğramış etler konup suyunu salıp da çekinceye kadar pişirilir.
 
2- Soğanlar ince ince doğranır. Havuçlar kutu şeklinde kesilir. Doğranmış soğan, havuç ve sıvıyağ ete ilave edilip, kısık ateşte pişirilir.
 
3- Domatesin kabuklan soyulup doğranır. Havuçlar yumuşayınca domates de ilave edilip, bir miktar daha pişirilir. 1 su bardağı sıcak su ve tuz katılıp, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Karabiber, kırmızı biber, kekik ilave edilip, ateşten alınır.
 
4- Bezelye ayrı bir kapta hafif haşlanıp, suyu süzdürülür.
 
5- Patatesler soyulup, küp şeklinde doğranır. Tavaya sıvıyağ konup patatesler kızartılır. Kızarmış patates ve haşlanmış bezelye ete katılıp iyice kanştınlır.
 
6- Yağlı kağıttan 20'şer santim en ve boyunda parçalar kesilir. Her kağıt parçasına hazırlanan sebzeli etten tek kişilik yerleştirilir. Kağıdın dört ^ tarafı birleştirilip, paket haline getirilir. Yağlanmış finn tepsisine katlanan kısımlan alta gelecek şekilde yerleştirilir.
 
7- Diğer paketler de yapılıp, tepsiye yerleştirildikten sonra kızgın finna verilir.
 
8- Pişince fırından alınır. Her kağıt paket bir kişiye mahsus olmak üzere servis yapılır.
  
 | 
KAĞIT KEBABI | 
  | 
ERBAP 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2008 
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25046 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008 
2,942 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 orta boy yeşil biber
 
1 demet maydanoz
 
koyun eti (kemiksiz)
 
5 küçük boy domates
 
6 orta boy yeşil soğan
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
1 tabaka yağlı kağıt
 
 
Sebzeleri yıka. Yeşil biberin sap ve çekirdeklerini ayır, maydanozu ve soğanı ayıkla. Et, domates ve biberi 1 santimetreküp irilikte soğanı 1 santimetre kalınlıkta doğra, maydanozu ince ince kıy. Eti, sebzeleri, tuz ve baharatı karıştır. Yağlı kağıdı ikiye böl, birinin ortasına karışımı koy. Kağıdın karşılıklı kenarlarını üst üste getirip karşımı kapat. Ters çevirip kağıdın kalan yarısının ortasına koy aynı şekilde katla, tepsiye yerleştir. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 90 dakika pişir.
  
 | 
Kâğıtta Kuzu Kebabı | 
  | 
teoman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24805 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2008 
3,064 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram kuzu eti, kemiksiz
 
4 adet soğan
 
4 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
4 adet patlıcan
 
Tuz
 
Maydanoz
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
 
Kuzu etini kuşbaşı doğrayıp bir tepsiye koyun. Sebzelerin hepsini kuşbaşı doğrayın. Tuzunu, yağını koyup hepsini beraber karıştırın. Birer kişilik sarılacak şekilde etleri alüminyum kâğıtlara pay edin. Tepsinin dibine biraz su koyup fırına verin. 2,5 saat sonra çıkarın. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Kağıt Kebabı | 
  | 
Pakize Paran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2007 
Mesajlar: 50 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24698 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2008 
2,931 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. kuşbaşı koyun eti
 
2-3 adet soğan
 
1-2 adet patates
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Yeterince tuz
 
Biber
 
Kekik
 
Yağlı kağıt
 
 
YAPILIŞI:
 
Eti tuzlayıp biberleyip, kekik serpiniz. Yağlı kağıdı 15-20 santim karelere kesiniz. Kağıtlara yeterince kuşbaşı eti, üzerine halka halka doğranmış soğanları, ince dilim patatesleri, varsa yeşil sivri biber koyup paketleyiniz. Kağıdın üzerine yağ sürüp, fırında kağıtlar sararıncaya kadar pişiriniz. Yarım saat içinde, orta hararetli fırında kağıtlar sararacaktır. Paketleri tabaklara koyup sıcak servis yapınız.
  
 | 
KAĞIT KEBABI | 
  | 
ismileyla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2008 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22672 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2008 
2,805 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg. kuzu eti
 
1 fincan bezelye
 
2 adet havuç
 
2 adet patates
 
2 adet soğan
 
2 bardak su
 
2 kaşık yağ
 
Tuz
 
Alüminyum folyo
 
 
Kuşbaşı doğradığınız etleri yıkayıp suyunu süzün. Soğanları incecik kıyıp etlere ilâve edin.
 
Havuçları küçük küçük doğrayıp, yağla birlikte hepsini kavurun. Üzerine su ilâve edip, pişirin. Patatesleri küçük küçük doğrayıp bezelyeyi ilâve edin. Tuzunu ilâve edip pişirin.
 
Folyoyu kare olarak 15x15 büyüklüğünde kesin. İçlerine kebabı eşit olarak koyun. Birer tatlı kaşığı tereyağı koyup, bohça gibi kapatın ve fırınlayın.
  
 | 
KAĞIT KEBABI | 
  | 
Başarısız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2006 
Mesajlar: 59 Şehir: Muş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20319 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2007 
2,884 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 Kg. Kemiksiz kuşbaşı
 
4-5 Taze soğan
 
1/2 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
6-7 Dal maydanoz
 
6-7 Dal dereotu
 
kuzu eti
 
1 Çay kaşığı kekik 
 
1 Tatlı kaşığı tuz 
 
1/4 Çay kaşığı karabiber 
 
1 Tabaka yağlı kağıt
 
 
Soğanı ayıklayıp, 1 cm genişliğinde doğrayınız. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyınız. Ete soğan, maydanoz, dereotu, kekik, tuz ve karabiber katıp karıştırınız.
 
Yağlı kağıdı ikiye katlayıp ortasını yağlayınız. Karışımı kare veya dikdörtgen şeklinda yerleştiriniz. Kağıdın karşılıklı kenarlarını etin üzerine kapatarak paket yapınız. Güvece koyup kapağını örterek orta hararetli fırında 1,5 saat pişiriniz.
  
 | 
KÂĞIT KEBABI | 
  | 
inci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18870 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2007 
2,853 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kuzu eti
 
1 kilo küçük taze patates
 
yarım kilo bezelye
 
150 gram soğan
 
yarım kilo domates
 
1 demet dereotu
 
yeteri kadar tuz
 
 
1 Etler ceviz büyüklüğünde parçalar halinde doğranır, yıkanır.
 
2 Soğan ince doğranır. 2 çorba kaşığı sade yağ ile beraber biraz tuz katılır, kavrulur.
 
3 Bıraktığı suyu çekince domatesler doğranır, ilave edilir, kavrulmağa devam edilir.
 
4 Bir süre de domatesle pişirilir, sonra 5 bardak sıcak su ilave edilir.
 
5 Suyunu çekinceye kadar pişirmeğe devam edilir.
 
6 Patatesler haşlanır, kabukları soyulur, bir kaşık sade yağda kızartılır.
 
7 Bezelyeler tuzlu suda haşlanır.
 
8 Et, patates, bezelye hazırlanır 20 santim genişliğinde kalın yağ kağıdından on tane kutu yapılır.
 
9 Kutu yapmasını bilmeyenler 40 santim genişliğinde kare yağ kağıdı keserler.
 
10 Her birine et, patates, bezelye taksim edilir.
 
11 Üzerlerine bir dilim domates ve kıyılmış dereotu ve et suyu eşit olarak taksim edilir ve kağıtlar zarf gibi etin ve sebzenin üzerine kapanır, kağıtların uçları bükülür.
 
12 Tepsiye sıralanır, fırına konur. Biraz bekledikten sonra çıkarılır, sıcak servis yapılır.
  
 | 
KÂĞIT KEBABI | 
  | 
Oktay Usta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16053 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007 
2,822 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1    kg. kuşbaşı koyun eti,
 
1 patates,
 
2    soğan,
 
1 demet maydanoz,
 
1    bardak tane bezelye,
 
1    demet dereotu,
 
2    kaşık sadeyağ,
 
2    domates,
 
1    havuç,
 
yeteri kadar tuz, kekik.
 
 
Soğanı ince doğrayıp, hafifçe kavurun, bezelye, 2 kaşık yağ, doğranmış havuç, patates, kıyılmış maydanoz ve dereotu, biraz kekik, tuz ve ufak doğranmış domatesi karıştırıp kuşbaşı koyun etine katın. Hepsini karıştırıp porsiyon porsiyon yağlı kâğıda sarıp fırına verin.
  
 | 
Kağıt Kebabı | 
  | 
agali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2006 
Mesajlar: 31 Şehir: Aliağa/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9597 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006 
3,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 orta boy patates
 
4 havuç (orta boy)
 
250 gr iç bezelye (bir bardak dolusu)
 
1/2 kilo kuzu eti
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
60 gr margarin (3 çorba kaşığı)
 
500 gr su (iki bardak)
 
60 gr sıvı yağ (3 çorba kaşığı)
 
6 parça yağlı kağıt
 
1 orta boy soğan
 
6 tane kürdan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Çok az zeytinyağı
 
 
Bir tencereye her iki yağı da koyun, yağ kızınca kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini içine atın. Tahta kaşıkla karıştırarak 10 dakika kavurun Üzerine ince çentilmiş soğanları ekleyin. Karıştırarak bir süre daha kavurun. İki bardak suyu üstüne boca edin. Orta ateşte 20 dakika kadar pişirin (etiniz iyice pişsin). Et pişerken, bir kaba bezelyeleri boşaltın, patatesleri ve havuçları ufak ufak doğrayın, kekiği ilave edin, hepsini iyice karıştırın ve bunu pişmekte olan ete katın. Her biri mendil büyüklüğünde olan 6 yağlı kağıdı masaya dizin. Ocaktan indirdiğiniz et, bezelye, patates ve havuç karışımını göz kararıyla altıya bölün. Yağlı kağıtların ortasına bir kaşıkla bu karışımı yerleştirin. Kağıdı bohça gibi dört ucundan kapattıktan sonra bir kürdanla tutturun. Fırın tepsisine dizin. Kağıtların üzerine biraz zeytinyağı ya da su sürün. Orta ısılı fırında 15-20 dakika pişirin. Kağıtlar pembeleşince tepsiyi fırından alın. Uygun bir tabakta sofranıza götürün.
  
 | 
Kağıt Kebabı | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6111 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2006 
3,183 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr (kıyma)dana eti
 
1 demet maydonoz
 
3 adet taze yeşil sarımsak
 
1 domates
 
2 kırmızı birer
 
iki çay kaşığı karabiber
 
 
Sarmısağın yeşil sapları dahil,maydonoz ve 1 adet biber çok ince kıyılır. Et, karabiber, (çok önemli olmazsa olmaz) tuzla iyice yoğrulur.
 
Yağlı bir kağıt (salça sürülmüş bir gazete kağıdı bile olur) üzerine pizza gibi (kalın olmayacak şekilde) açılır. Uzerine pişirilmesi için küp şeklinde kesilmiş derisiz domates ve 1 kırmızı biberle fırına atılır.
 
 
 ML® Kase Kebabı için tıklayın
 
  
 | 
Kağıt Kebabı | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4168 
Gönderme Tarihi: 26.May.2006 
3,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kusbasi kuzu eti
 
2 adet havuç
 
2 adet patates
 
2 adet domates
 
2 adet sivribiber
 
250 gr. arpacik soğan
 
1 su bardagi bezelye
 
3 yemek kasigi tereyağı
 
5 adet defne yapragi
 
Tuz, karabiber, kekik
 
 
Patates, havuç ve domatesleri küp seklinde dograyin. Arpacik soğanlari ayiklayin. Sivribiberi kiyin. Bir kapta et, havuç, domates, patates, biber ve bezelyeyi karistirin. Tuz, kekik, karabiber ekleyin. Yagli kagidi 5 parçaya bölün. Karisimdan kagitlara paylastirin. Birer parça tereyağı ve defne yapragi koyup, kenarlarini kivirin. Üzerine firça ile siviyag sürüp, isitilmis firinda 40-50 dakika pisirin.
 
 
 ML® Sebzeli Kağıt Kebabı için tıklayın
 
  
 | 
KAĞIT KEBABI | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2343 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
3,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kuşbaşı (kuzu tercih edilir)
 
2 adet domates
 
3 adet sivribiber veya çarliston biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 adet halka halka doğranmış soğan
 
1 çay fincanı sıvıyağ
 
 
Domateslerin kabuğunu soyun ve küp küp kesin. Biberleri 1 parmak kalınlığında doğrayın. Bütün malzemeyi karıştırın. Kasapların kullandığı yağlı kağıda koyun.  4 tarafını bohça gibi katlayın.  180 derece ısılı fırında 1,5 saat kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Ramazan Kebabı için tıklayın
 
ML® Ramazan Kebabı Videosu
 
  
 | 
Kağıt Kebabı | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc399 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2005 
3,534 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kemikli kuzu eti
 
1 adet kuru soğan
 
5 adet taze soğan
 
1 er demet dereotu, maydanoz
 
1 çorba kaşığı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
karabiber ve defne yaprağı
 
 
Bir tepsi içine küçük küçük kesilmiş kemikli kuzu eti, kesilmiş taze soğan, maydanoz, dereotu, karabiber, defne yaprağı, tuz konur, karıştırılır. Yağlı kağıt açılır ve 1 kaşık yağ sürülür, az evvel hazırlanan malzemem üzerine dökülür, üzerine diğer yağlı kağıt kapatılır, kenarları iyice sıkıştırılır, tepsi az ateşli fırına verilir, 1,5 - 2 saat pişirilerek servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |