| 
 
 
 | 
Kağıt Helva Pastası (görsel) | 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33959 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2009 
5,145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bu tarif; Türkçe ve İngilizce altyazılıdır
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler video tarifleri bölümüne hoş geldiniz
 
bu bölümümüzde "İkramlar" kitabımızın 221. sayfasından...
 
bir pasta tarifi paylaşacağız...
 
"Kağıt Helva Pastası"
 
önce malzemelerimizi öğrenelim...
 
sonra birlikte yapımına geçelim
 
3 adet kağıt helva
 
350 gram sade tahin helvası
 
2 çorba kaşığı kakao
 
50 gram margarin ya da tereyağı
 
yarım su bardağı toz şeker
 
ve 1 çay bardağı süt
 
üzeri için; yarım çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
 
ve 1 çorba kaşığı dövülmüş fındık
 
gördüğünüz gibi malzeme listemiz oldukça kısa...
 
şimdi tahinli kremamızı hazırlamak üzere...
 
ocağın yanına gidelim
 
ilk işlem olarak parçalara kestiğimiz tahin helvayı...
 
ısıttığımız tencere ya da tavaya aktarıyoruz
 
şeklini kaybedene kadar eze eze eritiyoruz
 
tamamen helvayı ufaladıktan sonra...
 
üzerine yarım su bardağı toz şekeri...
 
2 çorba kaşığı kakaoyu...
 
50 gram tereyağı ya da margarini ekliyoruz
 
biraz daha karıştırmaya devam edeceğiz
 
malzeme karışmaya başladı...
 
bu aşamada 1 çay bardağı sütü ilave ediyoruz
 
bu arada ocak çok kısık ateşte yanmaya devam ediyor
 
bu şekilde bir krema elde etmiş olduk...
 
artık ateşten alabiliriz
 
kitabımızı bu şekilde gösterelim
 
3 adet kağıt helvamız var demiştik...
 
artık her yerde bulunabiliyor...
 
hazırladığımız kremanın biraz sıcak olması gerekiyor...
 
çünkü ıslatma şurubu kullanmıyoruz...
 
bunun sıcaklığı helvaları yumuşatacak
 
üçte birini ilk helvamızın üzerine yerleştiriyoruz
 
kıvamlı bir krema olduğu için çok güzel yayılıyor...
 
ikinci kağıt helvamızı üzerine bırakıyoruz...
 
yine aynı şekilde kremanın üçte birini yerleştiriyoruz
 
aslında bu oldukça eski bir tarif...
 
fakat çok bilinmeyen bir tarif
 
kolay olması tercih sebebi olabilir
 
ve son kat helvamızı da yerleştiriyoruz
 
çabuk donan bir malzeme olduğu için gayet kıvamlı oluyor
 
üzerine ve kenarlarına döküyoruz
 
bu şekilde sıvadık...
 
biraz soğuması gerekiyor, ama göstermek için...
 
biz önceden, hindistancevizi rendesini...
 
üzerine serpiyoruz
 
ve fındık
 
yarım saat kadar bekledikten sonra...
 
servise sunabileceğiz
 
gördüğünüz gibi pastamız çok kısa sürede hazırlandı...
 
üstelik malzemeleri de farklı...
 
fazla da beklememiz gerekmeyecek...
 
yarım saat sonra servise sunabiliriz
 
mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
 
şimdiden Afiyet Olsun!
 
 
 ML® Kağıt Helva Pastası için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |