http://www.hurriyet.com.tr
 
 
2 adet dikdörtgen milföy
 
Köftesi için:
 
500 gram kıyma
 
1 adet soğan (rendelenmiş)
 
8 - 10 dal maydanoz
 
2 dal taze soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı ekmek kırıntısı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Arası için:
 
4 dilim kaşar peyniri (küp doğranmış)
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Soğanı rendeleyin, taze soğan, maydanoz ve sarımsağı ince kıyın.
 
Köfte için olan bütün malzemeleri bir kapta yoğurun.
 
Ardından köfte harcınızı 4 eşit parçaya bölün.
 
Köftelerinizin içerisine küp doğranmış kaşar peynirini ekleyin ve yuvarlak olacak şekilde şekil verin.
 
Tavanızı ısıtın.
 
Hazırladığınız köftelerinizi tavaya koyun ve mühürleyin.
 
Ardından dolaptan çıkardığınız hafif oda sıcaklığına gelmiş milföylerinizi uzun olacak şekilde ince şeritler halinde kesin.
 
Kestiğiniz milföyleri her bir köftenin üzerine dörder tane gelecek ve üst üste bir kafes haline gelecek şekilde dizin.
 
Hazırladığınız köftelerinizi bir fırın kabına alın ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
 
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 |