Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kadın Göbeği Tatlısı (Manisa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kadın Göbeği Tatlısı (Manisa)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc146402
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2019
543 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

5 su bardağı un
1 su bardağı un-nişasta karışımı
2 su bardağı sıvı yağ
2 kg toz şeker
750 gr ceviz içi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz

Un, zeytinyağı, ılık suda eritilmiş tuz ve yeterince su ile kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğrulup 10 bezeye ayrılır. Bezeler, un nişasta karışımı yardımıyla 70-75 cm çapında açılır, serilip 10-15 dakika dinlendirilir. İlk açılan yufka hamur tahtasına koyularak üzerine dövülmüş ceviz içi serpilir, oklavayla bir ucundan gevşek olarak sarılmaya başlanıp rulo yapılır. Oklava rulonun içerisinden çıkartılır, makara büyüklüğünde kesilen parçalar zemini yağlanmış fırın tepsisine dikey olarak yerleştirilir. Tepsi dolduktan sonra cevizli ruloların üzerine kaşıkla gezdirilerek kızdırılmış yağ dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 160-180 derece ısıda 15-20dakika pişirilir ve fırından alınıp soğumaya bırakılır. Toz şeker 7 su bardağı suda karıştırarak kaynatılır. Kaynar şurup soğutulmuş tatlının üzerine kepçeyle gezdirilerek dökülür. Tatlının üzeri büyük bir tepsiyle kapatılıp şurubunu çekmesi için bekletilir. Soğuk servis yapılır.


Fotoğraf "pastörize" tarafından gönderildi. 25.01.2021






Kadın Göbeği Tatlısı (Manisa) Tarifleri Denizli Yemekleri



(1 adet Kadın Göbeği Tatlısı (Manisa) 3,193 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort