|
|
Kadayıflı Şinitzel |
|
gülabdan
Aşçı
Kayıt: 05.01.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc104172
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2015
1,819 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
½ kg kuru kadayıf
4 parça kontrfile (320 gr)
2 adet yumurta
1 su bardağı un
½ adet mandalinanın / limonun suyu
1 çorba kaşığı çekilmiş karabiber
Tuz
Kızartmak için zeytinyağı
Şnitzellik olarak dövdürdüğünüz ete tuz ve karabiber serpin. Paneleme için etlerin rahatça sığabileceği boyuttaki üç kaba sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve fırında 5 dakika kuruttuğunuz yarım kilo kadayıfı koyarak üçlü bir istasyon hazırlayın. İki şnitzeli rahatça pişirebileceğiniz boyda bir tavaya, tabanını bir parmak kaplayacak kadar zeytinyağı dökün ve ocağın altını açın. Yağın ideal ısısını korumak için her seferinde iki tane şnitzel kızartın, böylece kadayıflar da çıtır çıtır olacak. Şnitzellerin iki tarafı da altın rengine dönüp iyice çıtır bir hale geldiğinde kağıt havlu ile yağını alacak şekilde tabağa çıkartın. Sıcakken servis tabağına alın ve üzerine yarım mandalinanın veya limonun suyunu sıkın. Soğumadan afiyetle yiyin.
|
|
Kadayıflı Şinitzel Tarifleri Et Yemekleri
|
|