125 gr margarin
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı kurutulup çekilmiş ekmek
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
250 gr taze kadayıf
1 yemek kaşığı salça
Yarım kilo kıyma
1 tatlı kaşığı Karabiber Pulbiber Nane
1 kase yoğurt
Öncelikle kadayımızı elimizle tiftikliyoruz. Küçük metal pasta kalıplarına, ufak birer parça margarinı koyuyoruz. Bir avuç kadayıfı kalıplara bastırarak yerleştiriyoruz. Diğer taraftan köfte malzemelerini; soğanı, ekmek içini, 1 adet yumurtayı, tuzu, karabiberi ve pul biberi yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz köfteyi, kalıplara koyduğumuz kadayıfların üzerine bastırarak yerleştiriyoruz. 180 derecede ısıttığımız fırında köfte kızarana kadar pişiriyoruz. Kızardıktan sonra, fırından çıkartıp kalıpları ters çeviriyoruz. Soğutmadan sıcak et suyunu kadayıfların üzerine kaşıkla döküyoruz. Daha sonra üzerine sarımsaklı yogurt döküp, yağ ile salçayı yakıp, üstünde gezdiriyoruz ve nane ile süslüyoruz.
|