Yarım kilo tel kadayıf
 
6 adet güllaç yaprağı
 
100 gr. ceviz
 
100 gr. kaymak
 
2 adet yumurta
 
2 bardak süt
 
150 gr. tereyağı
 
Şerbeti için:
 
3,5 bardak şeker
 
3 bardak su
 
yarım limon suyu
 
 
Güllaç yufkaları üçgen şekilde dilimlenir ve ısıtılan 2 bardak sütle yumuşatılır. Kaymak ve ceviz içi karıştırılarak hazırlanan iç harcından yufkaya koyularak dolma gibi sarılır. kadayıflar düz bir zeminde yassılaştırılır. içine güllaçlı sarma konularak sıkıca sarılır.çırpılmış yumurtaya batırılan sarmalar tereyağda kızartılır. 3,5 bardak şeker ve 3 bardak suyla hazırlanıp limon sıkılan şerbet kaynatılır. Yumurtayla kızaran sarmalar ılık şerbete atılır ve servis tabağına alınır, ılık veya soğuk olarak servis yapılır.
  
 |