Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 adet orta boy kuzu kaburga
İçi için:
5 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Öncelikle iç malzemesi hazırlanır.
Soğan, sıvı yağ, tereyağı, biber salçası, karabiber, pul biber, reyhan ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
Kaburga ve et arasındaki cığındırık adı verilen yer açılır.
Hazırlanan iç malzemesi çok sıkı olmayacak şekilde kaburganın içine doldurulup yorgan iğnesi ve pamuklu ip yardımıyla dikilir.
Tencereye alındıktan sonra üzerine sıcak su ilave edilip pişirilir.
Piştikten sonra dikilen ip elle çekilir.
Et kemiğinden ayrıldıktan sonra içerisindeki soğanlı karışımla birlikte pilavların üzerinde servis yapılır.
Not: Eya doldurması, et doldurması ya da döş doldurması olarak da adlandırılır.

|