|
Kaburga Dolması (Karataş Adana) |
|
beyhude sonkan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2018
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc139252
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2018
1,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
Duygu Özcan
1 koyun kaburgası
1 kg pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
İçi için:
4-5 adet soğan
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Soğanlar halka halka doğranır baharatlar eklenir ve kaburganın içi doldurularak iyice dikilir.
Düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su eklenerek 90 dk pişirilir.
Pişen kaburga fırına verilerek kızartılır.
Kaburga suyuna haşlanmış nohut ve pirinç eklenerek pişirilir.
|
|