| 
 | 
| Kabalak Yoğurtlaması (Giresun) | 
|  | müsabaka Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.07.2020
 Mesajlar: 22
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc151775 Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
 440 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bağ kabalak
 500 gram yoğurt
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 adet sarımsak
 Tuz
 
 Kabalakların gövdelerindeki ince zarı soyun. Soyduğunuz kabalakları güzelce yıkayın. Ardından orta boy bir tencerede haşlayın. Haşladığınız kabalakları küçük küçük doğrayın. Sarımsakları doğrayın ve incecik rendeleyin. Daha sonra yoğurt ile karıştırarak sosunu hazırlayın. Doğradığınız kabalakların üzerine ekleyin. Arzu edilirse tereyağı eritilip üzerinde sos olarak gezdirebilirsiniz.
 
 Not: Kabalak yoğurtlaması kabalak turşusundan da yapılabilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |