3 orta boy kabak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 közlenmiş kapya biber
1 salatalık
200 gr süzme yoğurt
3 diş sarımsak, havanda ezilmiş
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Kabakları yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte irice rendeleyin. Suyunu süzüp tavada sıvı yağ ile birlikte 5 dakika kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ceviz içlerini de tavada yağsız olarak kıtır kıtır olana dek kavurun.
Kapya biberleri ince uzun şeritler halinde kesin. Salatalığı da kabuğuyla birlikte rendeleyin.
Kabakları, kapya biberleri ve salatalığı bir kapta karıştırın.
Yoğurda havanda ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın.
Yoğurdu sebzelere ekleyip karıştırın. Servis tabağına aktarın.
|