2 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr lor peyniri
100 gr süzme beyaz peynir
3 dal dereotu
3 adet yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı haşhaş tohumu
Yarım çay kaşığı kimyon
1 küçük kase ceviz içi (isteğe bağlı)
Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra irice rendeleyin. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağında 5 dakika boyunca kavurun. Ocaktan alın. Soğuyunca fazla suyunu avucunuzun içinde sıkarak çıkartın.
Lor peyniri, ufalanmış süzme peynir, kıyılmış dereotu, haşhaş tohumu ve kimyon ekleyerek tatlandırın.
Yumurtaları bir tutam tuzla iyice çırpın. Zeytinyağı ile yoğurdu ilave edin. 1 dakika daha çırpın.
Ayrı bir yerde unu eleyin, Pakmaya Hamur Kabartma Tozu ile birlikte harmanlayın. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice birbirine yedirin.
En son kabaklı karışımı, iri kıyılmış ceviz içini ve unlu karışımı birleştirin. Tekrar karıştırın.
Kek hamurunu yağlanmış küçük muffin veya kek kalıplarına paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
|