| 
 | 
| Kabaklı Uvaz Pekmezi (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162565 Gönderme Tarihi: 20.Oca.2022
 338 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Uvaz (Üvez)
 Tatlı kabağı
 Ceviz içi
 
 Uvaz yıkanıp bol suda iyice pişirilir. Bez torbalara konulup süzülür. Şırası toplanır. Toplanan şıra iyice kaynatılır. Reçel kıvamına getirilir. Tatlı kabağı kesilip küçük küçük küp biçiminde doğranır. Kaynamakta olan pekmezin içine atılıp kabaklar pişince ateşten alınır. İçine ceviz eklenir, karıştırılır ve kavanozlara doldurulur.
 
 Not: Üzümden de bu biçimde pekmez hazırlanabilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |