|
|
Kabaklı Pide (Selanik) |
|
afyon lokumu
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc117293
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2016
2,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet soyulup küçük doğranmış selanik kabağı
1 adet yemeklik doğranmış büyük boy soğan
2 adet ince doğranmış yeşil biber
Yarım demet Maydanoz
2 yemek kaşığı yağ
1 tutam tuz, karabiber
1 yemek kaşığı salça
Pide hamuru için:
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı un
1 tutam tuz
Kabağı hazırlamak için soğanı ve yeşil biberleri yağda sote edin. Salçayı ekleyip karıştırın. Sırayla kabakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıyılmış maydanozları da ilave edip altını kapatın. Soğumaya bırakın.
Hamuru hazırlamak için, su ile şekeri karıştırıp üzerine maya serpin. Karıştırmadan sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Un ve tuzu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamur iki katı kabardığında küçük parçalar koparıp lahmacun gibi ama oval pideler açın. Uzerine kabaklı harçtan 2 kaşık koyup iyice yayın bütün hamurları bu şekilde bitirin 200 derece önceden ısınmış fırında 15 dk pişirin.
|
|
Kabaklı Pide (Selanik) Tarifleri Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
|
|