| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kabaklı Pay | 
 
  | 
seçmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2011 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64132 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011 
2,222 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2'şer adet kabak, havuç ve patates
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak
 
1/2 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Sos için:
 
3 çorba kaşığı un
 
3 adet yumurta
 
1/2 litre süt
 
Bir tutam rendelenmiş muskat
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Kabakları kabuklu olarak, havuçlarıysa kabuğunu soyup buharda 15'er dakika pişirin ve dilim halinde kesin. Patatesi; sarımsak, tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek yağda kavurun.
 
Kıyılmış maydanozun yarısını katıp ocaktan alın. Bir tepsiyi yağlayıp patatesi yerleştirin. Un, yumurta, süt, muskat, pul biber, tuz ve karabiberi karıştırıp patateslerin üzerine gezdirin. Kabak ve havucu üzerine yerleştirip 210 derece fırında 30 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kabaklı Pay Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |