| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kabaklı Könefe | 
 
  | 
DSL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc682 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2005 
3,039 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. tel kadayıf
 
250 gr. bal kabağı
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıfları ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın. Künefeyi pişireceğiniz tepsini dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Üzerine haşlanmış bal kabağı püresini yerleştirin. En üst kısma yeniden kadayıf döşiyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın. İki yüzü kızaran kadayıfı fırından larak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kabaklı Könefe Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |