| 
 
 
 | 
Kabaklı Köfte | 
  | 
nazgül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.10.2018 
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141563 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2019 
615 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kabak
 
1 küçük soğan
 
1 yumurta
 
Çeyrek demet maydanoz
 
3 kaşık zeytinyağı
 
350 gram dana kıyma
 
1 diş sarımsak
 
4 kaşık galeta unu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı toz biber
 
Pişirmek için
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Kabakları rendeledikten sonra suyunu süzerek iyice kuru bir hale getirin. Soğanları da rendeleyin ve aynı şekilde suyunu sıkın. Sarımsakları soyun ve iyice ezin.
 
Başka bir kapta kıymanın üzerine yumurtayı kırın ve kalan malzemeleri de içine koyup iyice yoğurun. Bu harcı buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Beklettiğiniz harçtan avuç içi kadar parçalar koparıp küçük köfteler yapın.
 
Tavadaki zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra bu köfteleri kızartın. Renkleri altın sarısı gibi olunca tavadan alın ve süzdürdükten sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |