https://www.posta.com.tr
Hamur için:
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 Çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
Tuz
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
İçi için:
2 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı nane
Yarım su bardağı rendelenmiş keçi peyniri
1 çay bardağı kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Harç için, sıvı yağda küp doğranmış soğanı soteleyin. Kabakları rendeleyip elinizle suyunu sıktıktan sonra soğanla birlikte kavurun. Dereotu, baharatlar ve Peyniri ilave ederek karıştırın.
Hamur malzemesini yoğurun. Elinize yapışmayan, elastik bir hamur elde edin. Gerekirse, azar azar un ya da su ekleyin. Hazırladığınız hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak harcınızı paylaştırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Hazırladığınız poğaçaları 170 derecede, altın rengini alana kadar pişirin.
|