|
Kabaklı İç Baklalı Sodalı Börek |
|
funda serdengeçti
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.08.2013
Mesajlar: 29 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc91674
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2013
2,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 ADET KABAK
4 ADET YUFKA
300 GR İÇ BAKLA
1 TUTAM DEREOTU
1 ADET KURU SOĞAN
2 ADET YUMURTA
1 ŞİŞE SODA
1 KASE YOĞURT
3 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
İÇ BAKLANIZI 2 SU BARDAĞI SUYLA HAŞLAYIN.KABUKLARINI SOYUN. BİR TAVADA 3 YEMEK MARGARİNLE KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANINIZI KAVURMAYA BAŞLAYIN. İÇİNE TEMİZLENMİŞ VE KÜP DOĞRANMIŞ KABAKLARLA İÇ BAKLANIZI KATIN. KAVURMAYA DEVAM EDİN. TUZ VE KARABİBER EKLEYİN. ÇATALINIZIN ARKASIYLA İÇ MALZEMENİZİ EZİN. ILIKLAŞAN İÇ MALZEMENİZE İNCE DOĞRANMIŞ DEREOTUNU EKLEYEREK KARIŞTIRIN. AYRI BİR KABIN İÇİNE YUMURTALARI KIRIN. İÇİNE SIVIYAĞ,YOĞURT VE SODA KATARAK ÇIRPIN. YUFKALARINIZIN HER BİRİNİ SEKİZ EŞİT PARÇAYA BÖLÜN. HER BİR YUFKAYI SODALI YOĞURT SOSUYLA SOSLAYIN. YUFKANIN GENİŞ TARAFINA HAZIRLADIĞINIZ KABAKLI İÇ MALZEMEDEN KATIN. KENARLARINI KAPATARAK DİKDÖRTGEN BİÇİMİNDE SARIN.HAZIRLADIĞINIZ BÖREKLERİ YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN. ÜZERLERİNE ARTAN SOSTAN SÜREREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ VE 200 DERECEYE AYARLANMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
|
|