1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kabak
Kızartma yağı
4 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
1 tutam taze nane
1-2 diş sarımsak
1 tutam Tuz
Önce haydariyi hazırlayalım süzme yoğurt, taze nane, ince kıyalım, sarımsak dövelim 1 yemek kasığı zeytinyağını katıp iyi sekılde karıstıralım haydarimiz hazır.
Diğer yandan kabakları güzelce yıkayıp, kabuklarını alacalı doğrayın. Ardından uzunlamasına bıçak yardımı ile çok kalın ve ince olmayacak şekilde dilimleyin. Daha sonra yağ konmuş geniş bir tavada kestiğiniz kabak dilimlerinin altını ve üstünü pişirin. Piştikten sonra kağıt havlu serilmiş tabağa alıp, yağlarının süzülmesini sağlayın.
Hazırladığınız haydariyi kabak dilimlerinin kenar kısmına 1 tatlı kaşığı kadar koyup, rulo şeklinde sarın. Akabinde sardığınız kabak rulolarını servis tabağına yerleştirip, üzerlerine kürdan batırarak, servis edebilirsiniz.
|