| 
 
 
 | 
Kabaklı Fener Balığı Sarmaları | 
  | 
zülküf 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90750 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2013 
1,958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
900 gram temizlenmiş fener balığı
 
350 gram kabak
 
300 gram su teresi
 
200 gram hindiba
 
35 gram kapari çiçeği
 
200 gram dondurulmuş ıspanak
 
1 avuç Maydanoz
 
1 çay kaşığı Tuz
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı Karabiber
 
 
Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan sebze dilimleme rendesiyle boyuna kesin.
 
Temizlenmiş fener balığı filetosunu 30 adet kuşbaşı çıkartacak şekilde bölün. Kabakları ince dilim şeklinde ve boyuna kesin. Kuşbaşı doğradığınız fener balığını kabaklara sarın. Kabakları uçlarının açılmaması için kürdan yardımıyla tutturun. Kabaklı fener balığı sarmalarını buhar makinesinde 30 dakika pişirin.
 
Kaparileri sudan geçirip ince ince doğrayın. Tavada margarini ısıtıp kıyılmış kapari ve ince şekilde doğranmış hindibayı hafifçe soteleyin. İnce şekilde doğradığınız su teresi ve ıspanakları da tavaya alın. Tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
 
Buharda pişirdiğiniz kabaklı fener balığı sarmalarını sotelediğiniz sebzelerle aynı tabağa yerleştirin. Maydanozu ince şekilde doğrayın. Kabın içinde erittiğiniz sana yağını maydanoz, bir tutam tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız aromalı sana yağını servis tabağının etrafına döküp servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 20.05.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 |