| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kabaklı Çiğ Börek | 
 
  | 
trm77 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 01.02.2008 
Mesajlar: 16
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21065 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2008 
2,355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
• Yarım kilo elenmis un 
 
• Aldığı kadar su 
 
• 1 yumurta 
 
• 1 tatlı kasığı tuz 
 
Iç için:
 
• 250 gr yağsız kıyma 
 
• 1 orta boy soğan(rendelenmis) 
 
yarım demet maydanoz(ince doğranmıs) 
 
• Karabiber 
 
Peynirli iç isteyenlere:
 
• 250 gr lor veya kırıklı beyaz peynir 
 
• Yarım demet ince doğranmıs 
 
• Maydanoz 
 
• Tuz,karabiber 
 
Kızartma için:
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
 
Hazırlanışı
 
Unun ortası havuz gibi açılıp yumurta kırılır. Tuz ve aldıgı kadar suyla kulak memesi yumusaklıgında hamur tutulur. Hamurdan elma büyüklügünde parçalar alınıp oklavayla ince bir hamur açılır. Börek içi için verilen malzemeler ayrı bir kapta karıstırılarak hazırlanır. hazırlanan iç hamur kenarına 4 santim uzakta ve 3 santim aralıklarla yerlestirilir. Fazla tutulan hamur içlerin üstüne kapatılır. Keskin tencere kapagıyla kesilir. Kızgın yagda kızartılır. Hamurun geri kalan kısmı da aynı sekilde üzerine katlanıp kesilerek kızartılır. Sıcak sıcak yenir. Püf noktalari (ince ayrıntılar): yazar tarifi anneannesinden ögrenip uygulamıstır. Deneyimine göre börek kızgın yagda hemen kabarır. Masayla tutularak atılırsa masa iz bırakır. Hafifçe ucundan tutulup yaga bırakılması tavsiye edilir. yoksa tahta gibi börekleriniz olur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kabaklı Çiğ Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |