2 adet kabak
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
Köfte için:
 
Yarım kg kıyma
 
1 baş soğan (rende)
 
1 dilim bayat eknek içi
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kimyon
 
 
Köfte malzemesi bir araya getirilir ve 5 dakika kadar yoğrulur. Buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Kabaklar soyulur ve rendenin kalın tarafıyla rendelenir. Üzerine yumurta kırılır, un ve tuz eklenir, güzelce karıştırılır. Kabaklı karışım 6 parçaya ayrılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ortası boş olacak şekilde 6 adet yuvarlak yapılır. Köfte harcı buzdolabından alınır, 6 parçaya ayrılır, yuvarlanır ve hafifçe yassılaştırılır. Kabak yuvalarının ortalarına yerleştirilir. 190 derece fırında 25 dakika pişirilir.
  
 |