| 
 | 
| Kabak Tatlısı (Zonguldak) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115493 Gönderme Tarihi: 14.Mar.2016
 2,448 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 kg. Bal kabağı
 250 gr. Şeker
 15 gr. Vanilya
 50 gr. Bal
 250 gr. Ilık Su
 Üzeri için:
 200 gr. Kuru Ceviz
 100 gr. Kaymak
 
 Kabağın iç kısımları temizleyip, kabuklan soyunuz ve dilimlenerek yıkayınız. Tencereye kabuğunu soyduğumuz kısımları alta gelecek şekilde diziniz. Üzerine şeker, vanilya ve bal ilave ediniz. % saat kadar bekletiniz. Kısık ateşte her 5 dakikada bir ılık su ilave edilerek 30 dakika kadar pişiliniz. Tam olarak suyunu çekmeden ocağın altı kapatınız. Kapağım kapatarak 10 dakika kadar dinlendiriniz. Soğuduktan sonra üzerine kaymak ve ceviz koyarak servis ediniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |