| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
KABAK TATLISI (Ordu) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| KABAK TATLISI (Ordu) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc32391 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
 3,071 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Malzemesi:
 1 kg. kış kabağı
 2 bardak toz şeker
 1 çay bardağı çekilmiş fındık içi
 
 Yapılışı:
 Kabak dilimlenerek kabukları soyulur.Bir tencereye dizilir. Kabakların üzerini örtecek kadar su konulur. Suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir. Daha sonra kabak dilimleri fırın tepsisine yerleştirilerek üzerine şeker serpilir. Fırına sürülür. Pişince fırından alınarak soğumaya bırakılır. Üzerine çekilmiş fındık içi veya ceviz içi serpilir, servis yapılır.
 
 
 ML® Kabak Tatlısı için tıklayın
 
 
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |