1 adet patates
3 adet kabak
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı çiçek yağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı için;
500 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Üzeri için;
200 gram kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Öncelikle patates ve kabak püresi için sebzeleri haşlayın.
Ardından haşlanan sebzelere sütü azar azar ekleyip tuz ve karabiberini de ekleyip kıvam aldıktan sonra altını kapatın.
Püre haline getirene kadar blender'dan geçirin.
Kıymalı harcı için; soğanları, biberleri, sarımsağı tavada yağda kavurun.
Üzerine salçası ve kıymasını ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
Ardından, güveçlere önce kabak püresini, üzerine kıymalı harcı koyup kaşar peynirleri serpiştirin.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|