1/2 kg. orta boy kabak
 
500 gr. az yağlı kıyma
 
1 büyük kuru soğan
 
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
 
Domates
 
2 adet orta boy patates
 
1 yemek kaşığı Salça
 
 
Kabaklar ortadan enine ikiye bölünür, etlice oyulur ve kızgın yağda kızartılır. Diğer tarafta kıyma, ufak doğranmış soğan, tuz, karabiberle karıştırılarak bir harç hazırlanır ve bu harç çok az kavrulur. Kızarmış kabakların içi önceden hazırlanmış harçla doldurulur ve tepsiye dizilir. Doldurulmuş kabakların ağzına birer dilim domates kapatılır. İki adet orta boy patates ince uzun dilimlenir ve tepsiye dizilen kabakların arasına yerleştirilir. 1 bardak salçalı su dökülür. Orta hararetli fırında 25-30 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
  
 |