Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
1,5 kg kış kabağı 
 
1 yemek kaşığı domates salçası 
 
1 yemek kaşığı biber salçası 
 
250 gram sumak tanesi 
 
1 kg kemikli kuzu eti 
 
Tuz, karabiber 
 
½ su bardağı sıvı yağ 
 
1,5 litre sıcak su 
 
Üzeri için:
 
1 veya 2 diş ezilmiş sarımsak 
 
 
Kabaklar temizlenip kabukları soyulur. Orta boy küp halinde doğranır. 
 
Tencerede yağ, salça ve et kavrulur; sonra kabaklar, tuz ve karabiber eklenerek kavrulmaya devam edilir. (20 dakika).
 
1,5 litre sumak suyu ilave edilir.
 
Orta ateşte kaynatılır (60 dakika).
 
Servisi sırasında üzerine sarımsak ilave edilir.
 
 
Not: Sumak suyu, sumakların 1,5 litre sıcak su içerisinde yarım saat bekletilmesi ve süzülmesiyle elde edilir.
 
 
 
  
 |