| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
KABAK LAHANASI (Bayburt) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| KABAK LAHANASI (Bayburt) |  
|  | acara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2005
 Mesajlar: 143
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40046 Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009
 2,993 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 MALZEMELER
 1 boy kara kabak (feli kabak)
 250 gram kıyma veya kuşbaşı
 1 su bardağı bulgur
 1 adet soğan
 1 çorba kaşığı salça
 tuz,pul biber
 
 YAPILIŞI
 Kabakları soyun,yıkayın ve 2 cm kalınlığında kareler halinde dilimleyin. Soğanları kıyın ve tencerede yağı kullanarak kavurun. Kavrulmuş soğanlara salça,bulgur ve kabakları 2-3 dakika daha kavurduktan sonra 3 bardak suyu ilave edin. Kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Kıyma yı fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. Köfteleri yemeğe ekleyin 5 dakika pişirin. Tuz ve biberle lezzetlendirin. Yemeği ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |