https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
4 su bardağı un
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
½ kg temizlenmiş bal kabağı
 
1 büyük baş soğan
 
½ paket pak maya
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Kabak ve soğan rendelenir, baharat, maya, tuz eklenerek iyice karıştırılır. Un elenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulup 1 saat mayalanmaya bırakılır. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartılıp unlu tahta üzerinde iki parmak kalınlığında rulo yapılır. 10-12 cm uzunluğunda kesilen hamur parçaları unlu zemin üzerine hafif bastırılarak 10-15 dakika daha dinlendirilir. Dinlenmiş köfteler kızgın yağda iyice kızartılır. Sıcak ya da soğuk servis yapılabilir. Yanında domates, peynir, yeşilbiber; içecek olarak da çay ya da ayran önerilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "serdal sandal" tarafından gönderildi. 18.01.2021
  
 |