| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Dolma kabağı (dirice) 1 Kg.
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Kıyma 1 Yemek kaşığı
 Yeşilbiber 3 Adet
 Domates 2 orta boy
 Yumurta 2 Adet
 Dereotu 5 Sap
 Maydanoz 5 Sap
 Tuz
 
 Dolma kabaklarının kabuğu kazınır. Yıkanır. Boylamasına dörde bölünerek her bir parçanın çekirdek kısımları alınır. Küçük küçük doğranır. Kuru soğan doğranıp tereyağında kavrulur. Pembeleşince içine kıyma, ince ince doğranmış yeşilbiber ve doğranmış bir domates konur. Hafif ölünce yumurtalar kırılır. Yumurtalar piştikten sonra karıştırılır. Doğranmış kabaklar ve doğranmış diğer domates eklenip pişirilir. Tavanın kapağı kapanmaz. Kapanırsa kabaklar erir. Ara sıra karıştırılır. Pişmeye yakın tuz konur. Pişince ateşten alınır. Üstüne ince kıyılmış dereotu ve maydanoz serpilir.
 
 
  
 
 |