|
|
Kabak Halkaları |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc3933
Gönderme Tarihi: 20.May.2006
2,975 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 Çorba Kasigi Zeytinyagi
750 gr Domates
3 Kabak
1 Kirmizi Dolmalik Biber
1 Demet Feslegen
1 Demet Maydanoz
1 Çay Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
1 Çorba Kasigi Sirke
3 ÇorbaKasigi Pesto Sosu (hazir ürün)
3 Çorba Kasigi Zeytin Ezmesi
2 Tatli Kasigi Kapari
30 gr Füme Balik
YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklari yikayip ayikladiktan sonra 1,5 cm kalinliginda dilimler halinde
dograyin.
Büyük tavada bir miktar siviyag kizdirin. Kabak dilimlerini kizgin yagda
arkali önlü hafifçe kizartin. Ardindan tuz ve karabiberle tatlandirin. Kabak,
yagi çok fazla çekerse bir kagit mutfak havlusunun üzerinde bekletin.
Domateslerin kabuklarini soyup çekirdekerini ayikladiktan sonra küçük
küpler halinde dograyin. Biberi yikayip çekirdeklerini ayiklayin küp küp
dograyin. Feslegen ve maydanozu yikayip ayikladiktan sonra yapraklarini
iri iri kiyin. Eger kasar peyniri tüm olarak aldiysaniz rendenin iri tarafi ile
rendeleyin. Bir kasede domates, biber ve taze baharatlari karistirin. Sirke,
tuz ve karabiberi ekleyin.
Kabak dilimlerinin dörtte birinin üzerini domatesli karisimla donatin. Yine
dörtte birine pesto sosunu sürün ve üzerine rendelenmis parmesan serpin.
Kalan kabak dilimlerinin yarisinin üzerine zeytin ezmesini sürüp üzerine
kapari serptikten sonra füme baligi ekIeyin. Son kabak dilimlerini dana
jambonla süsleyin. Kabak dilimlerinin tamamini büyük bir servis tabagina
yerlestirip servis yapin.
|
|
Kabak Halkaları Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|