İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
20-22 Tane Kabak Gülü
1 Adet Soğan
½ Su Bardağı Bulgur
1 Yemek Kaşığı Karışık Salça
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1/4 Demet Maydanoz
1,5 Su Bardağı Su
Kabak çiçekleri, yöresel adıyla kabak gülleri sabahın erken saatlerinde dalından kopartılır. Çiçekler yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için baş aşağı gelecek şekilde tezgâha dizilir.
Dolma içi için ½ çay bardağı zeytinyağı tavaya dökülür, üstüne yemeklik doğranan soğanlar ilave edilerek orta ateşte kavrulur.
Soğanların rengi değişmeye başlayınca tavaya salça, 2 dakika sonra bulgur konur. 5 dakika sonra tuz, baharatlar, 1 su bardağı su dökülür ve tavanın kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
Yörede bazı evlerde kabak çiçekleri bol yeşillikli iç malzeme ile çiğ iken doldurulur.
Su kaynayınca tava kısık ateşe alınır, suyu çekince ateş söndürülür ve soğuması için büyük bir tepsiye yayılır.
Her kabak çiçeğinin içine 1 tatlı kaşığı ılık iç malzemeden doldurulur ve kapatılır, daha sonra tencereye dizilir.
Kabak güllerinin üstüne zeytinyağı ve ½ su bardağı sıcak su döküldükten sonra kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Eğer malzemeler çiğ olarak hazırlanırsa 1-1,5 su bardağı su dökülür.

|