Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kabak Gülü Dolması (Aksaray)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kabak Gülü Dolması (Aksaray)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2613
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184815
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2025
25 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

20-22 Tane Kabak Gülü
1 Adet Soğan
½ Su Bardağı Bulgur
1 Yemek Kaşığı Karışık Salça
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1/4 Demet Maydanoz
1,5 Su Bardağı Su

Kabak çiçekleri, yöresel adıyla kabak gülleri sabahın erken saatlerinde dalından kopartılır. Çiçekler yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için baş aşağı gelecek şekilde tezgâha dizilir.
Dolma içi için ½ çay bardağı zeytinyağı tavaya dökülür, üstüne yemeklik doğranan soğanlar ilave edilerek orta ateşte kavrulur.
Soğanların rengi değişmeye başlayınca tavaya salça, 2 dakika sonra bulgur konur. 5 dakika sonra tuz, baharatlar, 1 su bardağı su dökülür ve tavanın kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
Yörede bazı evlerde kabak çiçekleri bol yeşillikli iç malzeme ile çiğ iken doldurulur.
Su kaynayınca tava kısık ateşe alınır, suyu çekince ateş söndürülür ve soğuması için büyük bir tepsiye yayılır.
Her kabak çiçeğinin içine 1 tatlı kaşığı ılık iç malzemeden doldurulur ve kapatılır, daha sonra tencereye dizilir.
Kabak güllerinin üstüne zeytinyağı ve ½ su bardağı sıcak su döküldükten sonra kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Eğer malzemeler çiğ olarak hazırlanırsa 1-1,5 su bardağı su dökülür.







Kabak Gülü Dolması (Aksaray) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(1 adet Kabak Gülü Dolması (Aksaray) 28 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası