| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kabak Gondol | 
 
  | 
zeliş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2007 
Mesajlar: 31 Şehir: Bodrum-Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74720 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012 
5,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg orta boy kabak
 
250 gr kuşbaşı tavuk ya da kuşbaşı et
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 paket beşamel sos
 
Bir miktar sıvıyağ
 
Bir miktar tuz
 
1 su bardağı karabiber
 
kaşar rendesi
 
 
Kabakları ortadan ikiye uzunlamasına düzgün bir şekilde kesin. Ortalarını ufak bir kaşık yardımıyla oyun. (Oyduktan sonra artan  kabak içini atmayıp, iç harcında kullanabilirsiniz.) Kabakları yumuşayana kadar  tuzlu suda haşlayın. Kabaklar haşlanırken tavuk etini salça ve oyduktan sonra artan kabak içiyle baharatları da ekleyerek soteleyin. Dilerseniz sarımsak ve dereotu da koyabilirsiniz. Biraz sotelendikden sonra cok az salça ilave edin. Kabaklar oldukdan sonra fırın tepsisine dizin ve sotelediğimiz tavuğu karnıyarık misali kabaklara doldurun. En son beşamel sosunu üzerlerine dökün ve fırın tepsisine cok az salçalı ve az baharatlı su koyun. 180 derece fırında pişirin. Çıkarmaya yakın üzerine kaşar rendelerini serpin. Kaşarlar kızarınca çıkarın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kabak Gondol Tarifleri Ayva Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |