4 adet orta boy kabak
 
1 su bardağı su
 
250 gram süzme yoğurt
 
2 diş ince kıyılmış sarımsak
 
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çorba kaşığı elma sirkesi
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı tahin
 
1 tattı kaşığı tozşeker
 
1 adet ince kıyılmış sivri biber
 
Üzerine:
 
Pulbiber
 
6-7 dal kıyılmış maydanoz
 
 
Kabakların kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin. Üzerine su koyup yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra ılınması için bir kenara alın. Ilındıktan sonra içine süzme yoğurt, sarımsak, tuz, karabiber, muskat, sirke, zeytinyağı, tahin, tozşeker ve sivri biberi koyup iyice karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini maydanoz ve pulbiberle süsleyip soğuk olarak servis yapın.
  
 |