| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kabak Doğrama | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36657 
Gönderme Tarihi: 19.May.2009 
3,060 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
1 kg kabak
 
1 baş kuru soğan
 
2-3 kaşık sıvı yağ
 
1-2 kaşık salça (biber-domates karışık)
 
1 demet maydanoz  veya dereotu
 
Tuz, karabiber
 
 
Kabaklar soyulup küp küp doğranır. Soğan küçük küçük doğranıp yağda penbeleşinceye kadar kavurulur. Salça da konup birkaç kez  çevirilir. Kabaklar tencereye konarak susuz kavurulur. Tuz, karabiber ilavesiyle kabak biraz daha sulanacaktır. Gerekirse çok az su ilave edilebilir. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. İnce ince doğranmış maydanoz veya dereotu  yemek piştikten sonra ilave edilir ve ocak kapatılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kabak Doğrama Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |