| 
 
 
 | 
Kabak Çekirdekli Muzlu Patlıcan Çıtlaması | 
  | 
pembe ortanca 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116485 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2016 
2,455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet közlenmiş patlıcan
 
1 çay bardağı kabak çekirdeği içi
 
2 adet olgunlaşmış muz
 
1 su bardağı süt
 
100 gr. tereyağı
 
 
Öncelikle patlıcanları ateşte közlüyoruz,kabuklarını soyduktan sonra robottan geçirip incecip püre haline getiriyoruz.
 
Daha sonra fırın kabımızın içine patlıcan püresini, kabak çekirdeği içinin bir kısmını ve 1 adet ezmiş olduğumuz muz ile tereyağımızı ilave edip iyice karıştırıyoruz. Üzerine sütü döküp 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
 
Daha sonra fırından çıkartıp üzerine diğer muzu dilimliyoruz ve kaşan kalak çekirdeklerini serpiştiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |