| 
 | 
| Kabak Bastı (Demirözü Bayburt) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146944 Gönderme Tarihi: 11.Tem.2020
 835 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 1 kg. balkabağı
 500 gr. haşlanmış kuşbaşı et
 150 gr. ılık suda bekletilmiş kuru kayısı
 150 gr. kuru üzüm
 150 gr. kuru erik
 250 gr. haşlanmış renkli fasulye
 1 yemek kaşığı tereyağı
 750 ml. sıcak su
 1/2 çay bardağı toz şeker
 
 Eritilmiş olan tereyağında sırasıyla et parçaları ve küp şeklinde hafif irice (yemeklik patates benzer şekilde) doğranmış balkabağı kavrulur.
 Sıcak su eklenir. Su kaynadıktan sonra kuru üzüm, küp doğranmış kuru kayısı, kuru erik ve renkli fasulye eklenip hafif karıştırılır.
 Bir süre daha eklenen malzemelerin pişmesi için kaynamaya bırakılır.
 Yemeğin pişmesine yakın şekeri katılır.
 Şeker eridikten sonra servise hazır hale gelir ve sıcak olarak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |