Malzeme:
 
İstenilen herhangi bir meyve
 
Hamur İçin;
 
500 gr. un, 
 
300 gr. margarin, 
 
125 gr. pudra şekeri, 
 
1 yumurta, 
 
5 kaşık marmelat.
 
jöle için: 
 
1 bardak meyve suyu, 
 
1 bardak sade su, 
 
6 kaşık şeker, 
 
6 adet jelatin.
 
 
Hamur Yapılışı:
 
1- Unu hamur tahtasına eleyiniz.
 
2- Ortasını açıp, içerisine yağı, yumurtayı etrafına pudra şekerini vanilyayı, limon kabuğu rendesini koyup birbirini iyice tutuncaya kadar yoğurunuz.
 
3-  Yağlanmış tart kalıplarına hamuru 1/2 cm. kalınlıkta yapıştırarak kalıbı kaplayınız.
 
4-  Yine hamurdan küçük bir parça alıp kalem çapına getirip tart kalıbının etrafına yapıştırınız (Jölenin kenarlarından akmaması için).
 
5-  Kalıptaki hamurları bıçakla bir-iki yerinden deliniz, (kabarmaması için).
 
6-  Kalıpları fırına koyup pembe renkte kızartınız.
 
7-  kızaran hamuru kalıptan çıkarıp içlerine pasta kremi sürünüz (Marmelatta sürülebilir.)
 
8-  İçerisine arzu ettiğiniz meyveleri koyunuz (Muz, mandalina v.s. gibi).
 
9-  Hazırladığınız jöleyi doldurup buzdolabında dondurunuz.
 
10- Jöleler donunca servis yapınız.
  
 |