Kısa URL: https://ml.md/lc86180
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2013
1,954 defa indirildi / yazdırıldı
250 Gr Sana Hamurişi
1 Paket çilekli jöle
4 Su Bardağı süt
15 Çorba Kaşığı toz şeker
7 Çorba Kaşığı irmik
Önce jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Daha sonra geniş kek kalıbına dökün. Dilerseniz üzerine meyvede koyabilirsiniz. Hazırlanan jöleyi buzdolabında dondurun. Başka bir tencerede şeker, irmik, süt ve margarini karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan soğutun. Soğuturken ara sıra karıştırıp kaymak tutması önleyin. Buzluktan jöleyi alıp üzerine muhallebiyi dökün ve tekrar buzdolabına koyun. Tamamen donduğunda çıkartıp servis tabağına ters çevirip ortasına çilek ya da herhangi bir meyve koyabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc77888
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2012
2,424 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
4 Su Bardağı süt
2 Çorba Kaşığı hindistancevizi
9 Çorba Kaşığı toz şeker
9 Çorba Kaşığı irmik
1 Paket vişne jölesi
Bir tencerede süt ve toz şekeri karıştırarak kaynatın.irmik ve margarini ilave edip,tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.daha sonra tencereyi ocaktan alıp,hindistancevizi ve vanilyayı ekleyip, soğumaya bırakın, diğer tarafta jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.muhallebiyi borcama dökün ve buzlukta dondurun daha sonra jöleyi dökün üzerine ve bir süre daha dondurun, dilimleyip servis yapın.