|
|
JÖLELİ ELMALI YAŞ PASTA |
|
zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22160
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2008
1,906 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. elma kompostosu (susuz)
1/2 paket hazır elma Jölesi
Islatma Şurubu İçin:
1/4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı meyve suyu
Pandispanyası için:
4 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1 çay kaşığı
limon kabuğu rendesi
Pandispanyanın Yapılışı:
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı kâğıt yerleştiriniz.
Yumurta ile şekeri bakır bir kapta koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. (Sulanmaması için çarpmayınız) Kalıba döküp hafif hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
Kalıp ılıklaşınca pandispanyanın çevresini bıçakla kalıptan kurtarıp ters çeviriniz. Kâğıdını çıkartınız.
Islatma Şurubunun Yapılışı
Şekere 1/4 su bardağı su katıp eritiniz. Meyve suyu ilave edip karıştırınız.
Jöleyi 1 su bardağı kaynar su içerisinde eritiniz. 1 su bardağı soğuk su katıp karıştırınız.
Elmaları pandispanyanın piştiği kalıba yanyana sıralayınız. Üzerine röleyi (2 çorba kaşığı ayırarak) döküp buzdolabında dondurunuz.
Jöle donunca ayrılan 2 kaşık jöleyi üzerine döküp, yayınız. Islatma şurubu ile ıslatılmış pandispanyayı üzerine koyup yerleştiriniz. Buzdolabında 1/2 saat dondurunuz.
Kalıbın alt kısmını ılık suya batırarak yumuşatıp, servis tabağına ters çeviriniz.
|
|
JÖLELİ ELMALI YAŞ PASTA Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|