| 
 
| 
 
 
 | 
 
Jöleli Çilekli Tart | 
 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5283 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
3,701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
Hamuru;
 
3 adet yumurta
 
5 dolu yemek kaşığı un
 
3 dolu yemek kaşığı tozşeker
 
Biraz vanilya
 
Üstü için;
 
1/2 paket çilek jöle ( 3/4 bardak sıcak su, jöleyi eritmek için)
 
300-400 gr çilek
 
2 yemek kaşığı kayısı veya ağaç çileği marmelatı
 
Kreması;
 
1 bardak süt
 
1 yumurta
 
1 tepeleme yemek kaşığı un
 
3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
 
Biraz vanilya
 
Süslemek için;
 
1/2 poşet krem şanti ( süt katılarak mikserde karıştırılır)
 
1/2 bardak süt
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu kıvama getirilir. Un ve vanilya katıp hafifçe karıştırın. Yukarıdaki açıkladığımız gibi, 25 cm çapındaki teflon tart kalıbını yağlayıp unlayın ve karışımı içine boşaltın. Orta ısılı fırında 30 dk pişirin.
 
Pandispanya ılık hale gelince kalıptan çıkartın. Uzun keskin bir bıçakla pandispanyayı tam ortasından iki kısma ayırın. Biraz şekerli suyla üstünü ıslatıp kremanın yarısını içine sürün; pandispanyayı üst üste kapatın. Kenarlarına da kalan kremayı sürün ve kıyılmış fındık yapıştırın.
 
Pandispanyanın çukur yüzüne önce marmelat sürün; yıkanmış ve sapları çıkarılmış çilekleri yerleştirin. Çileklerin kenarına krem şantiy sıkın. Sıcak suda erittiğiniz jöleyi soğumuş olarak üzerine dökün ve dolapta bekletin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Jöleli Çilekli Tart Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |