2 Paket Yulaflı Bisküvi
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Krema için:
1 Paket labne peyniri
1 Kutu krema
3 Adet yumurta
1 Su Bardağı şeker
2 Çorba Kaşığı nişasta
1 Adet limonun suyu
Jöle Malzemeleri:
1 Paket jöle
2.5 Su Bardağı su
Büsküvileri kırıp, robotta un haline gelene kadar çekelim. Tereyağını eritip, üzerine ekleyelim. 22 cm΄lik kalıbı yağlayalım. Bisküvili karışımı kalıba kenarlarını yükselterek yaydıktan sonra buzdolabına kaldıralım. Kreması için, labne peyniri ve kremayı çırpalım. Şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyip karıştıralım. Yumurtaları da ilave edip çırpmaya devam edelim. Hazırladığımız kremayı, buzdolabından çıkardığımız bisküvi tabanının üzerine boşaltıp yayalım. Chesecake kalıbını su dolu büyük bir tepsinin içine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına koyalım. 20 dakika sonra fırının kapağını açıp soğumaya bırakalım. Jöleyi üzerindeki tarife göre pişirip, ılıdıktan sonra chesecake΄in üzerine dökelim. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
|