| 
 
| 
 
 
 | 
 
JÖLELİ ARMUTLU YAŞ PASTA | 
 
  | 
zambak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2008 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22161 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2008 
1,999 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg. armut kompostosu (susuz)
 
1/2 paket hazır meyveli Jöle
 
Islatma Şurubu İçin:
 
1/4 su bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı meyve suyu
 
Pandispanyası için:
 
4 yumurta
 
1/2 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı un
 
1/2 paket vanilya
 
1 çay kaşığı
 
limon kabuğu rendesi
 
 
Pandispanyanın Yapılışı:
 
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp yağlı kâğıt yerleştiriniz.
 
Yumurta ile şekeri bakır bir kapta koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. (Sulanmaması için çarpmayınız) Kalıba döküp hafif hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
 
Kalıp ılıklaşınca pandispanyanın çevresini bıçakla kalıptan kurtarıp ters çeviriniz. Kâğıdını çıkartınız.
 
 
Islatma Şurubunun Yapılışı
 
Şekere 1/4 su bardağı su katıp eritiniz. Meyve suyu ilave edip karıştırınız.
 
 
Jöleyi 1 su bardağı kaynar su içerisinde eritiniz. 1 su bardağı soğuk su katıp karıştırınız.
 
Armutları pandispanyanın piştiği kalıba yanyana sıralayınız. Üzerine röleyi (2 çorba kaşığı ayırarak) döküp buzdolabında dondurunuz.
 
Jöle donunca ayrılan 2 kaşık jöleyi üzerine döküp, yayınız. Islatma şurubu ile ıslatılmış pandispanyayı üzerine koyup yerleştiriniz. Buzdolabında 1/2 saat dondurunuz.
 
Kalıbın alt kısmını ılık suya batırarak yumuşatıp, servis tabağına ters çeviriniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
JÖLELİ ARMUTLU YAŞ PASTA Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |