Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kumpir Tarifleri > JÖLE (JELATİN) (1 adet - 53,359 defa bakıldı)

JÖLE (JELATİN)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Keşkek Tarifleri
Kumpir Tarifleri
Mücver Tarifleri
Tirit Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


JÖLE (JELATİN)

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc84581
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2012
2,371 defa indirildi / yazdırıldı




Jelatin, soğuk suda şişen, kaynar suda çözülen ve soğukta bırakıldığında donup katılaşarak jöle haline gelen bir maddedir. Soğuk mutfakta soğuk yemeklerin parlaklıklarını ve renklerini korumak için kullanıldığı gibi, donması gereken birçok hazırlıklarda da kullanılır.

20 adet jelatin yaprağı (50 gram)
1/2 küçük soğan
2 adet yumurtanın beyazı
1 küçük dal kereviz yaprağı
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 dal defne yaprağı
1 kilo berrak et suyu
1/2 küçük havuç

1) Jelatini bol buzlu suda 30 dakika kadar ıslatınız. Sonra susuz olarak temiz bir tencereye çıkarınız.
2) Et suyu hariç bütün malzemeyi ilâve edip 1-2 dakika iyice karıştırınız ve et suyunu ılık veya soğuk olarak ilâve ediniz.
3) Orta ateşte ağaç bir spatulayla devamlı karıştırınız. Tam kaynayacağına yakın ateşten alınız.
4) 10 dakika dinlendirip, üzerine toplanan beyaz köpüğe dokunmadan çift katlı tülbentten yalnız berrak suyu süzdürüp bir kenara ayırınız.

Not:
1) Jelatin kullandığımız et veya balık vb. soğuk olmalıdır.
2) Jelatin donmamış, ancak soğuk olarak kullanılır, yalnız çok savurarak karıştırılmaz. Çünkü köpükler meydana gelir.
3) Donarak jöle haline gelen jelatin, sıcak suyun içine kabıyla oturtularak eritilebilir.
4) Jelatini kullanırken yanınızda başka bir kapla biraz sıcak jelatin bulundurunuz. Kullandığınız donmaya başlarsa içine biraz sıcak jelatin karıştırarak ayar ediniz ve tekrar kullanınız.






JÖLE (JELATİN) Tarifleri Kumpir Tarifleri



(1 adet JÖLE (JELATİN) 53,359 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort